کیک با بافت لطیف

کیک با بافت لطیفReviewed by شبیر on Aug 11Rating: 4.0کیک اسفنجی

کیک با بافت لطیف و پف عالی

کسایی که دوست دارن کیک با بافت لطیف و اسفنجی بپزن ولی تا حالا کیکهاشون خوب در نیومده اینو امتحان کنند. نتیجه عالی بگیرن.

 

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی

 

این کیک با بافت لطیف اسفنجی چند خصوصیت خیلی خوب داره از جمله :

١. خیلی خیلی پف میکنه.

٢. فقط احتیاج به ۴ تا تخم مرغ داره .

٣. زرده از سفیده جدا نمیشه و واسه همین خیلی راحت و بی دردسر درست میشه .
۴. خیلی لطیف و نرمه
۵. کیک خیلی بافتش سبکه .

۶. پایه کیک خیلی خوبی واسه کیک های تولد، مهمونی، و عروسی هست.

اما یه نکته مهم تو درست کردن این کیک هست. این که باید مواد خیلی خوب با هم مخلوط باشند. اگه دیدیم کیکمون خوب پف نکرده علتش می‌تونه خوب مخلوط نکردن باشه. یا اگه خیلی‌ هم بزنیم در نهایت با یه کیک سنگین زمخت روبرو هستیم که همه زحمتمون به باد رفته.
خوب با این اوصاف بریم واسه درست کردن این کیک خوشمزه .

مواد لازم کیک با بافت لطیف :

تخم مرغ ۴ عدد ( همدمای اتاق )

شکر ٢ پیمانه

وانیل ١ قاشق چای خوری

١ پیمانه شیر

کره ١/۴ پیمانه

آرد معمولی ٢ پیمانه

بکینگ پودر ٢ قاشق چای خوری

نمک ١/۴ قاشق چای خوری

بیشتر بخوانید : شیرینی بادام و عسل با کرم پرتقالی

روش تهیه کیک با بافت لطیف :

قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک رو اندازه بگیریم و آماده کنار دستمون باشه. چون ما باید خیلی‌ سریع کارمون رو انجام بدیم تا اون حباب های که ایجاد شده تو مایع کیک از بین نره. یعنی‌ قبل از شروع کار قالبمونو آماده می‌کنیم ،مواد رو اندازه گیری می‌کنیم و همه چی‌ آماده برای شروع .

در اول کار فرمون رو روی درجه حرارت ٣٢۵ درجه فارنهایت یا ١۶۵ درجه سانتیگراد میزاریم تا گرم بشه.

مواد خشکمون مثل آرد ، بکینگ پودر، و نمک رو خوب با هم قاطی میکنیم و یه دور الک میکنیم .

تخم مرغ ها رو به مدت ۴ دقیقه با درجه متوسط همزن برقی هم میزنیم .

دقت کنید که نباید کمتر از ۴ دقیقه بشه این مرحله جزء مراحل مهم این کیکه .

اگه با همزن دستی این کار رو میکنید باید مداوم به مدت ۶ دقیقه هم بزنید. توصیه میکنم که یک یاور بغل دستتون باشه که خسته شدید بدید کمکتون کنه تو هم زدن.
من از غذا ساز استفاده کردم و به مدت ۴ دقیقه هم زدم.

بعد از ۴ دقیقه هم زدن تخم مرغمون رنگش کرمی میشه و کمی پف میکنه. شکر رو اضافه میکنیم و باز به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی یا غذا ساز هم میزنیم.
با همزن دستی ۸ دقیقه هم میزنیم.

بعد این مدت یه کرم پفی و کرم رنگی خواهیم داشت .

شیر و کره رو روی اجاق گاز یا ماکروفر میذاریم تا با هم مخلوط بشن و کره آب بشه. اما حواستون باشه نباید شیر به جوش بیاد همین که کره آب شد کافیه .

مخلوط آرد رو اضافه میکنیم و با دور کند به مدت چند ثانیه هم میزنیم تا آرد با کرممون مخلوط بشه.

مخلوط شیر و کره که گرمه رو میریزیم و باز با دور کند هم میزنیم. حدود کمتر از ۱ دقیقه و درحدی که موادمون یه دست بشه.

خوب مخلوط مایع کیک رو میریزیم تو قالبی که از قبل گریس کاری و آرد پاشی کردیم .

میزاریم تو فر داغ و تا ٢٠ دقیقه اول به هیچ عنوان در فر رو باز نمیکنیم و بعد از ۳۵ دقیقه کیک رو یه مقدار از تو فر بیرون میکشیم. با انگشتمون وسطش رو تاپ تاپ میزنیم( نوک چاقو و یا کبریت تو این مرحله وسط کیک فرو نمیکنیم چون موجب میشه همه پف کیک فروکش کنه ). اگه دیدیم شله و معلومه که هنوز نپخته, دوباره میزاریم تا یه ۷ دقیقه دیگه هم بپزه و باز دوباره چک میکنیم و این دفعه با یه چوب کبریت یا نوک چاقو وسط کیک میزنیم. اگه تمیز اومد بیرون پس پخته شده.

وقتی آماده شد، از تو فر میاریمش بیرون.

حسابی پف کرده وطی مدت زمان کوتاهی یه کوچولو از قوسی که برامده شده روش کم میشه و کیک هم سطح میشه .

١٠ تا ١۵ دقیقه صبر میکنیم کیک تو قالب بمونه و بعد کیک رو با یه چاقو از لبه های قالب جدا میکنیم.

سعی‌ نکنید که کیکو تا زمانی‌ که کاملا خنک نشده برش بزنید.

کیک اسفنجی رو همیشه با تیز‌ترین چاقوی که داریم برش می‌زنیم.

وقتی‌ کیک سرد شد اونو لای یه حوله یا پارچه نخی بپوشونید و تو یخچال بذارید.

منبع : https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%A9%DB%8C%DA%A9_%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AC%DB%8C

Related Post

21 پاسخ
  1. هانیه
    هانیه می گوید

    مال منم دماش مشکل داشت، چون بعد از ۲۵ دقیق باز کردم و بعد ۸ دقیقه خلال زدم توش پوفش کم شد، نزدیک به ۵۰ دقیقه طول کشید، ولی با وجود این خوشمزه و سبک شده بود، فقط باید زمان بیشتری بهش داد، مرسی

    پاسخ
  2. خزان
    خزان می گوید

    عالی بود خیلی هم سبک و پفکی شد فقط کافیه ۱۰ دقیقه بیشتر از تایمی که دادین بزارین عالی میشه فقط عزیرم یادت رفت بگی وانیل هم به تخم مرغ اضافه کنیم 😋😂😂

    پاسخ
    • شبیر
      شبیر می گوید

      بعضی از دستورها رو خودم میپزم ببینم چطوره و نتیجه رو در اینستاگرام میذارم. ولی متاسفانه این دستور رو خودم درست نکردم و فقط دستورش رو گذاشتم. به هر حال ممنون از نظرات شما عزیزان.

      پاسخ
  3. پرستش
    پرستش می گوید

    سلام.متاسفم واقعا..کیک من اولش پف کرد بعد‌ کاملا پف وسطش خالی شد خراب شد..لطف کنید حرف بی اساس رو ننویسید..نوشته بودید بعد بیست وپنج دقیقه در فر رو باز کنید و ببینید پفش چطوره…من همین‌کار رو‌کردم خراب شد

    پاسخ
    • لیلا
      لیلا می گوید

      سلام به دوستان.من خواستم نکته ای رو اضاف کنم.من قناد هستم و این دستورو خوندم.مشکلی نداره دستور.فقط مسئله اینجاست که هر فر دماش با فر دیگه فرق داره.شما دماسنج فر تهییه کنید تا متوجه بشید دمای واقعی فرتون چقد هست.چون اساسا فرها دنای واقعیش از دمای درج شده ی روش کمتره.من خای فری رو دیدم که دمای ۱۸۰ درجه میذاری دمای۱۲۰ درجه فقط گرم می‌کنه

      پاسخ
  4. مونا
    مونا می گوید

    من با ١٨٠ درجه و مدت زمان ٣٠ دقیقه درست کردم عالی بود هم پف خوبی داشت هم کاملا پخته بود من یکم شکلات تخته ای اب کردم و قاطیش ریختم واقعا فوق العاده شد به شدت پیشنهاد می کنم شکلات اضافه کنید. مرسی از دستور پخت خوبتون

    پاسخ
  5. شیرین
    شیرین می گوید

    سلام
    ممنون از آموزشتون
    من این کیک همینطور که گفته بودین درست کردم و خیلی عالی شد
    فقط به گفته مونا جون ۱۸۰ درجه و نیم ساعت رو رعایت کردم.

    پاسخ
  6. شادی
    شادی می گوید

    سلام. من درست کردم خیلی بد شد. اصلا پف نکرد. پف وسطش هم که خالی شد و کیک گود شد. در ضمن مقدار شکر خیلی زیاده. شیرینی کیک زننده است.

    پاسخ
  7. صبا
    صبا می گوید

    سلام خسته نباشید من چندتا سوال داشتم و ممنون میشدم همین الان جواب بدید
    ۱:ارد کیک اسفنجی باید ارد گندم باشه یا اردکیک
    ۲:این دستور برای چند نفره
    ۳:قالب کیک من قطرش ۲۴هست…با این مواد کیک من درست پف میکند
    واقعا به جواباش نیاز دارم خیلی لطف میکنید اگه جوابمو بدید
    ممنونم و تشکر از سایت خیلی خوبتون

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
برای نوشتن نظرتان تعارف نکنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *