چگونه برنج قهوه ای بپزیم

چگونه برنج قهوه ای بپزیمReviewed by شبیر on Nov 28Rating: 4.5چگونه برنج قهوه ای بپزیم
برنج

برنج

 

با توجه به این حقیقت که برنج قهوه ای به زمان پخت بیشتری نسبت به نوع سفید آن احتیاج دارد اما ارزش این انتظار را دارد. چون غلات ناخالص ویتامین، املاح معدنی و آنتی اکسیدان بیشتری دارند. بعلاوه آنها سرشار از فیبر هستند که برای سلامت قلب حائز اهمیت است. مانند تمام غلات کامل این غذا نیز حداقل فرآوری را دارد. فقط آنها را دسته بندی کرده و غلاف غیر خوراکی آن را حذف می نمایند و ماده مغذی سبوس را سالم و دست نخورده باقی می‌گذارند.

از این نسبت به ساده برای پخت آن استفاده نمایید:

یک پیمانه برنج دو و نیم پیمانه آب یا آب گوشت یا سبزیجات.

آب، آب گوشت یا سبزیجات را به برنج اضافه کرده بگذارید به جوش آید. حرارت را کم کنید تا غذا آهسته آهسته بجوشد تا اینکه ترد شود و بیشتر مایع آن جذب شود. حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه مناسب است. بعد از اتمام پخت ۵ دقیقه صبر کنید. سپس با یک چنگال آن را نرم کنید. با این دستور پخت شما سه پیمانه برنج پخته شده خواهید داشت.

نکاتی جهت پخت هرچه بهتر برنج قهوه ای

برای اینکه برنج شما بهتر تهیه شود نکات زیر را به کار ببندید.

  1. آهسته آهسته جوشیدن تا آماده شدن

برای پختن این غذا که در گروه غلات کامل است از یک ظرف که دارای در محکمی است استفاده نمایید. آن را در آب نمک رقیق بپذیرید و مطمئن شوید که غذا به آهستگی و با کمترین حرارت شروع به جوشیدن نمایند.

  1. ظرف مناسب انتخاب کنید.

برای پخت این غذا از یک قابلمه بزرگ استفاده کنید. ظرف بزرگ این امکان را فراهم می‌کند که برنج جای کافی برای قد کشیدن و ری کردن داشته باشد و بعد از پخت دارای بافت منسجم و یکنواخت شود.

  1. مراقب ساعت باشید.

هنگام پخت مقداری کمتر از یک پیمانه زمان پخت می‌تواند تغییر کند. این بستگی به اجاق گاز شما دارد. اگرچه معمولا این غذا به زمان پخت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه نیاز دارد. در این حالت بعد از گذشت ۳۰ دقیقه آن را کنترل کنید که مطمئن شوید که نسوخته است.

  1. از نسبت پیروی کنید.

در شروع کار به مقدار آب ذکر شده برای پخت توجه کنید. این موضوع به شما کمک خواهد کرد در پایان پخت از سوختن و یا خمیر و شفته شدن غذا اجتناب شود. برای این غذا همان طور که ذکر شد به ازای هر پیمانه برنج خشک یک و نیم پیمانه آب نیاز است.

  1. قبل از کشیدن برنج به آن استراحت بدهید.

هنگامی که پخت به پایان رسید ۵ دقیقه صبر کنید. در قابلمه را برندارید. این زمان به غذا این فرصت را می‌دهد که کمی خنک شده و فرم بگیرد. بنابراین برنج هنگام خارج شدن از قابلمه نمی شکند. بعد از این زمان با چنگال آن را نرم کنید. در نهایت شما یک برنج نرم و معطر خواهید داشت.

بیشتر بخوانید : کربوهیدرات‌ خالص و شکر، برهم زننده رژیم غذایی شما

مواد مغذی برنج قهوه ای

تمام انواع غلات کامل مانند این غذا منابع خوب کربوهیدرات های مرکب و فیبر هستند. آنها همچنین حاوی مقداری پروتئین و مقدار کمی منیزیم هستند.

چگونه آن را بخریم؟

شما می توانید انواع آن را پیدا کنید که شامل دانه کوتاه، دانه متوسط، دانه بلند، جاسمین و باسماتی هستند. همچنین می توانید برنج قهوه ای فوری که بین ۵ تا ۱۰ دقیقه آماده می‌شود را پیدا کنید. دستور پخت آن در بسته بندی آن قرار دارد.

این غذا را می توان به مدت ۶ ماه در درجه حرارت اتاق نگهداری کرد. برای بیشتر کردن دوام آن می‌توان آن را در یخچال و فریزر نگهداری کرد.

انواع

انواع برنجهایی که در زیر به آن اشاره شده اعم از قهوه ای یا سفید به بازار عرضه شده است. انواع برنجهای قهوه ای را در بخش هایی که غذاهای طبیعی قرار می گیرد و یا در فروشگاه هایی که غذاهای طبیعی را عرضه می‌کنند می‌توان یافت.

دانه بلند

نوع دانه بلند درشت و کمی شیرین است. این برنج چند منظوره تقریباً ۵ برابر بلندتر از عرض آن است که هنگام پخت نرم است و به هم نمیچسبد.

دانه متوسط

برنج قهوه ای دانه متوسط به نرمی دانه بلند نیست اما به چسبندگی دانه کوتاه هم نیست. طول آن ۲ تا ۳ برابر بلندتر از عرض آن است. این نوع برای تهیه کاسرول یا نان شیرینی های میوه ای و گوشتی مناسب است.

دانه کوتاه

نوع دانه کوتاه فرم گرد تری نسبت به انواع بلند دانه دارد و هنگام پخت نشاسته آزاد می کند. قابل انعطاف است و به اصطلاح ری می‌کند و بافتی چسبنده دارد. به جای برنج سفید چسبنده (شفته) در سوشی یا در ریسوتو و پودینگ برنجی می توان از آن استفاده کرد.

جاسمین

جاسمین نرم و بلند است با طعم شیرین و معطر. می‌توان از آن به جای باسماتی استفاده نمود. اما افراد وسواسی می‌گویند که جاسمین باید با غذاهای تایلندی سرو شود در حالی که باسماتی برای غذاهای هندی بهترین برنج است.

باسماتی

باسماتی یکی از غلات اثرگذار در آشپزی هندی است. این برنج دانه بلند عطری شبیه ذرت بوداده دارد و کمی درشت و پر مغز است. سابقا این نوع منحصرا از هند وارد میشد اما در حال حاضر برنج باسماتی آمریکا بیشتر در دسترس است و شما میتوانید به عنوان یک نوع دانه بلند دیگر از آن استفاده کنید.

 

منبع : http://www.eatingwell.com/article/67554/how-to-cook-brown-rice-perfectly/

Photo by Cel Lisboa on Unsplash

Related Post

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *